Uncategorized

WAJAH YANG BREAKOUT TERUK AKIBAT PRODUK TIMBANG KILO KEMBALI CANTIK

Krim timbang kilo nih dah macam cendawan tumbuh dah dekat malaysia nih.
Boleh pulak ada pihak yang tak bertanggungjawab buat tawaran bagi sesiapa yang ingin produk timbang kilo dijadikan sebagai produk dengan jenama sendiri dengan harga yang sangat rendah. Tahulah macam mana mereka boleh buat tawaran begitu sehingga tidak memikirkan tahap sampingan yang akan di alami oleh penguna. Muka hancur berjerawat hitam bernanah dan sebagainya bukan boleh ditukar ganti dan untuk baik pulih semua memerlukakan kos yang tinggi dan masa yang lama.

pengedar shaklee singapore

Begitu jugalah yang berlaku pada seorang wanita 30 an yang telah tersilap memakai produk timbang kilo dan mengakibatkan mukanya mengalami kerosakkan teruk apabila cuba berhenti memakai produk timbang kilo tersebut .
Disini kakcik kongsikan luahan hati wanita tersebut yang dikenali sebagai puan farah yang telah mengalami sendiri kesan daripada pengunaan produk timbang kilo .
.
Nama saya Farah Qurratun Aini. Isteri dan ibu kepada 2 orang cahaya mata. Saya nak ceritakan kisah benar bagaimana kulit saya boleh breakout  teruk dan kembali cantik selepas bersama Shaklee. 
,
Dulu semasa bujang saya terjebak dengan produk timbang kilo. Masa tu takde ilmu pon pasal kandungan yang bahaya dalam kosmetik timbang kilo. Tapi jenama produk tu dulu memang terkenal lah. 
.
Minggu pertama pakai memang cantik kulit. Putih bersih. Licin dan lembab. Keadaan macam tu elok selama 3 bulan. Bulan ke empat masa tu dah nak kahwin, dah mula tumbuh jerawat. Risau ! Tapi nasib baik jurusolek pandai tutup jerawat yang ada. 
.
Selepas kahwin, makin teruk. Berjerawat penuh . Merah-merah lagi. Masa ni dah tertekan. Orang pula makin bertanya kenapa kulit macam tu. Malu nak berdepan dengan orang. Bila pakai produk tu semakin pedih jadi saya berhenti pakai produk tu. 
.
Suami bawa saya ke klinik kulit untuk dapatkan rawatan. Mana klinik kulit tak pergi. Semua klinik pergi. Bayaran bukan murah. Ratus-ratus semuanya. Tapi kesan tetap sama malah makin teruk pon ada. Jadi suami tak bagi teruskan pakai produk klinik.
.
Kemudian saya mengandung. Dalam tempoh mengandung hormon tak stabil pula maka kulit kembali teruk. Sampaikan saya dirujuk ke doctor pakar kulit di hospital kerajaan. Saya dibekalkan ubat yang dikawal maknanya ubat sapu yang kuat. Saya pakai juga sebab masa tu terpaksa pakai untuk bagi kulit reda dari alahan yang teruk. 
.
Selepas bersalin saya teruskan sesi dengan pakar kulit tu. 3 bulan sekali. Tapi sebabkan saya tak guna selalu ubat yang dibekalkan maka saya discaj sendiri appoiment dengan doctor pakar. Sebab risau juga efek ubat tu. Yang saya perasan ubat tu hanya sembuhkan lapisan luar sahaja. Jika tak pakai ubat tu, naik kembali merah-merah dan gatal-gatal.
.
Tekanan sangat masa ni. Dah tak larat nak segan dengan orang. Dah sengsara rasa nak melayan pertanyaan orang lirikan mata yang terkejut tengok kulit muka. Keyakinan diri pon takde masa tu .
.
Jadi saya nekad untuk rawat kulit saya dari dalam. Jika rawat dari luar sahaja ia hanya sembuhkan lapisan kulit luar sahaja. Di lapisan dalam masih ada baki-baki bahan kimia yang bahaya.
.
Saya mulakan dengan GLA Complex untuk stabilkan hormon. Saya perasan bila hormon tak stabil kulit muka semakin teruk. Jadi saya mulakan dengan stabilkan hormone dahulu dengam  mengambil GLA Complex. Kemudian saya konsisten set radiant 4 shaklee iaitu ESP, SR VitaC Plus, Gla Complex dan Collagen serta Vivix.

Pengedar shaklee ipoh

Selepas sebulan saya consume tanpa miss terutamanya collagen tu saya dapati kulit muka lebih elok berbanding sebelum nya. Dan ramai yang menegur kulit muka makin ok dari dahulu. Cuma masa ini masih kelihatan parut-parut lagi. 
.
Dan bila skincare youth masuk, saya terus beli tanpa lepaskan peluang dan pakai setiap hari. Alhamdulilah saya rasa semakin cantik sekarang dan suami sendiri tegur kulit makin cantik, tona kulit lebih sekata dan parut-parut kelihatan semakin pudar.  Kalau suami sendiri yang tegur tu betul lah kan..kulit makin baik dan makin cantik. 

pengedar shaklee kulim

Saya sangat gembira dan keyakinan diri kembali yakin untuk berjumpa dengan orang dan berselfie. Syukur , produk Shaklee mengembalikan keyakinan diri saya. 

pengedar shaklee brunei

Itulah Shaklee Effect saya !
Alhamdulillah Terima kasih Shaklee.

Alhamdulillah itu la salah seorang dari penguna shaklee yang sebelum nih telah mengalami masalah kulit muka breakout disebabkan krim timbang kilo . sekarang kulit muka beliau semakin pulih dah saya juga pernah melihat sendiri kerana pernah satu bilik dengan beliau dalam satu tre’rip ke Jakarta dahulu .

Jika anda mempunyai masalah yang sama, anda sangat-sangat dialukan memilih set vitamin Radiant 5 dan set skincare Youth dari Shaklee kerana ia sangat berkesan dan yang penting ianya adalah selamat kerana bebas dari 1500 bahan kimia merbahaya .

Anda boleh terus hubungi saya di talian 0164459690 call / whatsup

Hafizah Zamri | kakcikWhatssap/ call: 0164459690Your most wanted Shaklee Independent Distributor . Fb : Hafiza Zamri AcikFanPages : Kita sihat
Jika mahu membuat Pembelian secara terus melalu online boleh klik sini  Set Youth Set Radiant 5
Saya adalah merupakan Pengedar Shaklee  yang aktif di sekitar Kulim Sejak tahun 2015 lagi dan membuat Cod di sekitar kulim , Kulim Hitech , Sg ular, Lunas , Kilang Lama termasuk Giant dan Tesco Kulim.Saya juga mempunyai perkhidmatan pengeposan diseluruh Malaysia dengan serendah rm10 sahaja termasuk Sabah dan Sarawak.

1 thought on “WAJAH YANG BREAKOUT TERUK AKIBAT PRODUK TIMBANG KILO KEMBALI CANTIK

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *