Uncategorized

Vitamin Hamil Yang Selamat Untuk Si Ibu Dan Kandungannya

Anda hamil? Wah tahniah moga perjalanan kehamilan anda selamat hingga melahirkan. Yang belum jangan risau jangan kuartir yakin dengan rezeki Allah. Tiba masanya nanti pasti anda juga akan merasa bagaimana perasaan hamil tuh dan juga mempunyai anak sendiri, yang penting usaha doa dan tawakal ya.

Vitamin Hamil , Pengedar Shaklee Kulim,Lunas,sg ular,KUlim Hitech, Pengedar ShakleeSeberang jaya,

Bakal ibu tahu ke yang seorang ibu hamil perlukan vitamin yang cukup selamat untuk tambahkan  nutrisi pada diri sendiri dan bayi dalam kandungan.  Kekurangan nutrisi buat si ibu dan bayi akan mengundang masalah pada kedua-duanya. Anda sudah memiliki set vitamin hamil yang bagus buat diri sendiri dan kandungan? Saya disini ingin kongsikan pada anda bahawa terdapat set vitamin hamil yang sangat bagus untuk si ibu dan kandungan dipasaran masa kini tapi perlu kita tahu dalam memilihan vitamin untuk diri dan kandungan . Pastikan ianya selamat , semulajadi bebas dari bahan kimia yang merbahaya dan ianyanya perlu lah mempunya khasiat dan nutrisi yang cukup untuk dibekalkan pada diri si ibu dan kandungan . Ianya adalah perlu untuk menyokong kesihatan yang optimum.

Contohnya Protein,kalsium,bcomplex,asid folic dan sebagainya 

Ciri-ciri di atas sudah tentu lah terdapat dalam set vitamin shaklee .

Vitamin Hamil , Pengedar Shaklee Kulim,Lunas,sg ular,KUlim Hitech, Pengedar ShakleeSeberang jaya,


Vitalea : sejenis multivitamin dan mineral lengkap yang juga mengandungi zat besi. Kebaikan set mengandung Shaklee ialah membantu masalah bacaan HB rendah yang boleh membawa kepada anemia di kalangan ibu mengandung. Jika HB sentiasa rendah mungkin boleh menyebabkan komplikasi ketika melahirkan bayi. Ibu-ibu yang mudah letih serta rasa hendak pitam elok amalkan vitalea dua biji sehari. 


B Complex : mencegah penyakit deabetes ketika hamil. Berperanan untuk menukarkan gula dalam makanan kepada tenaga. Juga mengandungi asid folik yang elok untuk perkembangan saraf bayi. Ibu-ibu hamil yang sentiasa tertekan dengan kerja rumah dan pejabat juga boleh ambil B Complex kerana ianya vitamin anti-stress.


Vitamin C : membantu menguatkan sistem immune badan.Ibu-ibu yang sedang hamil kena jaga kesihatan serta mencegah diri daripada dijangkiti penyakit. Kalau ibu hamil jatuh sakit, susah hendak mendapatkan ubat yang bersesuaian ketika hamil. Ianya juga membantu pertumbuhan sel-sel otot dan tulang bayi. Vitamin C yang banyak juga menggalakkan pertumbuhan kolagen, membantu ibu hamil kekal cantik, mempunyai skin yang berseri serta tidak kusam semasa mengandung.Ostematrixmembantu mengatasi masalah sakit-sakit otot, pinggang serta sengal-sengal badan ketika hamil. Masalah buasir serta sembelit ketika hamil juga dapat diatasi dengan mengamalkan Ostematrix sebelum tidur. Ostematrix ini ialah bekalan kaslium dengan vitamin D yang membantu juga ibu-ibu untuk tidur lena dan berkualiti sepanjang malam supaya kekal segar keesokan harinya. Selain itu, jika mengalami msalah tekanan darah tinggi atau rendah, Ostematrix dapat membantu untuk mencegah masalah ini berulang.

ESP : membantu meningkatkan pertumbuhan sel-sel otot dan tulang bayi. Ianya juga membantu mengawal paras kolesterol ibu-ibu hamil. Paras G.I yang rendah sesuai diamalkn oleh ibu hamil diabetes kerana memberikan rasa kenyang yang lebih lama serta membekalkan tenaga berpanjangan untuk ibu-ibu.

Omega Guard :penting untuk perkembangan sel-sel otak bayi. Dengan amalkan Omega Guard setiap hari berat ibu hamil dapat dikawal. Kepada ibu-ibu yang mengalami peningkatan berat badan secara mendadak boleh cuba amalkan Omega Guard bermula dari trimester kedua bagi membantu mengawal berat badan.( Ade testimoni terdekat taw)
Bagi ibu2 di luar sana ,jika ingin mendapatkan vitamin tambahan semasa hamil, boleh terus mengubungi saya ya melalui wasap. Istimewa buat customer saya yang membuat pembelian melalui saya,saya akan consult dan guide cara mngamalkan  set vitamin hamil yang selamat ini dengan cara yang betul sama seperti saya amalkan sendiri semasa mengandung.
Hafizah Zamri | kakcik


Whatssap : 0164459690
Your most wanted Shaklee Independent Distributor . 

FanPages : Kita sihat

Saya adalah merupakan Pengedar Shaklee Kulim Sejak tahun 2015 lagi dan membuat Cod di sekitar kulim , Kulim Hitech , Sg ular, Lunas , Kilang Lama termasuk Giant dan Tesco Kulim.

Saya juga mempunyai perkhidmatan pengeposan diseluruh Malaysia Sabah dan  Sarawak dengan serendah rm10 sahaja termasuk Sabah dan Sarawak.

Tagged , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *