Uncategorized

Tips Memasak Kek Sekata Dan Padat

Bagi sesetengah orang yang ingin membuat kek jenis yang berat iaitu kek mentega dan kek buah , ada masalah juga untuk mendapatkan kek yang masak sekata. Kadang-kadang hanya masak ditepi tetapi ditengah masih mentah. Masak dibawah tetapi di atas juga masih mentah. 


Untuk mendapatkan kek yang masak sekata mulakan dengan suhu 180 darjah celcius kemudian turunkan kepada 150 atau 160 darjah celcius setelah kek berada dalam ketuhar selama 15 hingga 20 minit.Bagi memastikan kek itu masak,cucuk kek dengan lidi dibahagian tengah kek dan lidi itu harus kelihatan licin apabila di tarik keluar. Jika masih ada adunan melekat di lidi biarkan kek dalam ketuhar untuk beberapa minit lagi.Ok tu je tipsnya selamat mencuba.!

Bagi yang baru mengenali kakcik anda boleh lawati facebook , Pages dan vlog kakcik untuk info lain .Facebook : hafiza zamri acikPages : Kita Sihat & YOUTH SkincareChannel Vlog : Kita SihatSelamat berkenalan .Jika anda ingin dapatkan info lain atau bacaan lain boleh klik link di bawah.Cara Kurangkan Bacaan Asid Urik Dengan Mudah Dan Selamat

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *