Uncategorized

Rahsia Bagaimana kanser Lymphoma Tahap 4 sembuh

Lymphoma tidak mengenal mangsa oleh demikian jangan ambil mudah jika ada di antara anda,keluarga atau orang sekeliling mengalami tanda-tanda seperti berpeluh pada waktu malam, demam, berat badan turun mendadak, kurang selera makan dan letih.
Kesemua tanda-tanda tersebut berkemungkinan tanda-tanda kanser darah Limfoma Hodgkin (HL), yang boleh berlaku kepada sesiapa sahaja muda tua dan kita harus perlu berjaga-jaga kerana banyak kes limfoma masih tidak dapat dikenal pasti puncanya .
Entry kali ini saya ingin kongsikan pada anda semua satu kisah anak muda seawal umur 10 tahun telah menunjukan tanda-tanda yang mencurigakan seperti sakit dibahagian belakang. Namun berkat usaha ibu bapa beliau yang begitu cekal dan mengikuti segala nasihat doktor melakukan kimoterapi dan berusaha mencari ikhtiar lain untuk menyembuhkan beliau dari kanser Lymphoma tahap 4 
Disini saya sertakan kisah sebenar dari ibu beliau sendiri yang menceritakan perjalanan beliau ketika mendapat rawatan sehingga di sah kan sendiri oleh doktor bebas dari kanser lymphoma .
.
Tanda-tanda kanser lymphoma , pengedar shaklee kulim ,pengedar shaklee ipoh, supplement kanser

Ini kisah anak saya.  Anak saya disahkan mengidap kanser Hodgkins Lymphoma stage 4 pada usia 10 tahun. Beliau telah sembuh sepenuhnya setelah mengambil Vivix Shaklee. 
.
Pada usia 10 tahun anak saya selalu mengadu sakit belakang.  Saya dan suami menyangkakan kemungkinan jatuh basikal atau jatuh masa bermain. 
.
Sakitnya semakin kerap.  Kami bawa ke klinik dan kadang-kadang ke hospital.  Di hospital doktor check ala kadar dan bekalkan Paracetamol sebagai ubat tahan sakit. Biasa la bila makan ubat sakitnya reda.  Lepas tu datang balik. 
.
Doktor pun tak dapat detect penyakit ank saya.  Sampai satu masa doktor amik darah bagi tujuan ujian dan dihantar ke makmal darah. 
.
Doktor mengesahkan anak saya ada jangkitan kuman dalam darah. Anak saya menjalani operation kecil untuk mengambil sample di bahagian leher sebelah kiri. 
.
Setelah beberapa hari dapat result,  anak saya disuruh rujuk ke HKL. Sampai disana kami terus ke Wad Pedriatik kanak- kanak. 
.
Hati seorang ibu hancur bagai dihiris sembilu apabila doktor Teh Kok Hoi memberi tahu anak saya mengidap penyakit kronik tahap 4 dan terpaksa menjalani rawatan kimoterapi. 
.
Saya dan suami diberi kaunseling supaya tabah menghadapi kemungkinan yang akan berlaku. Suami saya tenang mendengarnya sedangkan saya sudah berbagai-bagai perasaan yang timbul.  Takut,  cemas dan sedih. Rawatan ini 50-50.
.
Dari hari itu 20 Julai 2011 bermula episod baru dalam hidup saya.  Anak saya di masukan wad KK3 di pedriatik HKL.  
.
Anak saya menjalani rawatan kimoterapi dan perlukan penjagaan yang rapi.  Pesakit tidak dibenarkan jumpa orang luar kerana ditakuti jangkitan kuman. 
.
Kami berulang alik ke HKL selama dua tahun. Rawatan kimoterapi selama  enam  bulan dan masa selebihnya bagi check up susulan. 
.
Setelah tempoh dua tahun anak saya disahkan sihat dari kanser tersebut namun doktor menasihati agar kami jaga pemakanannya kerana ditakuti penyakitnya akan berulang semula. 
.
Yang menyedihkan saya sekarang kos perubatan semakin meningkat.  Hospital kerajaan tidak dapat menyediakan kos rawatan bagi penyakit kanser stage 4. Ramai pesakit pergi ke hospital swasta yang menelan belanja yang agak mahal. 

testimoni vivix, cara merawat kanser lymphoma, pengedar shaklee kulim, sg ular, ipoh, simpang pulai , seberang jaya ,lunas , tanda-tanda kanser lymphoma

Sepanjang anak sakit, dia cepat down dan cepat terasa.  Tapi satu yang saya ingat sampai hari ni. Bila doktor suruh cuti setahun dari belajar untuk menjalani rawatan. Dia kata tak nak jadi orang bodoh sebab takut ketinggalan dalam pelajaran. Dia sangat sedih dengan keadaan dirinya.
.
Justeru itu saya berusaha mencari supplement  bagi anak saya. Dari satu supplement ke satu supplement tetapi semua tidak sesuai. Dan akhirnya saya temui Vivix Shaklee. 
.
Alhamdulillah peraturan Allah itu memang cantik.  Apabila anak saya memasuki sekolah form 1 di SMAN Lenggong , anak saya ditukarkan ke hospital Ipoh bagi check up seterusnya. 
.
Saya sentiasa bekalkan Vivix buat anak saya.  Setelah konsisten ambil Vivix,  anak saya disahkan bebas kanser pada 20. 07.2016. Satu berita yang menggembirakan.
.
Alhamdulillah lepas habis rawatan dia boleh skor balik pelajaran yg tertinggal. Yang paling menggembirakan saya Alhamdulillah periksa I’dadi tahun lepas dia dapat mumtaz.
.
Sekarang anak saya bisa menjalani kehidupan seperti remaja lain. Belajar dan bermain. Malah anak saya turut menyertai aktiviti lasak di sekolahnya. Saya pun tidak perlu risau akan keadaan anak saya ketika tinggal berjauhan dari keluarga. 
.
Syukur Alhamdullilah.  Terima kasih Allah terima kasih Shaklee.

Jika anda menghadapi masalah yang sama dan ingin berikhtiar dengan vivix anda boleh menghubungi saya call/whatsup 0164459690. 


Saya akan memberikan konsultasi dan tips cara penjagaan yang terbaik buat anak anda .

Hafizah Zamri | kakcik

Whatssap/ call: 0164459690

Your most wanted Shaklee Independent Distributor . 

Fb : Hafiza Zamri Acik

FanPages : Kita sihat


Jika mahu membuat Pembelian secara terus melalu online boleh klik sini 


VIVIX LYMPHOMA


Selepas membuat pembelian anda haruslah menghubungi saya untuk jadual makan yang betul 


Saya adalah merupakan Pengedar Shaklee Kulim Sejak tahun 2015 lagi dan membuat Cod di sekitar kulim , Kulim Hitech , Sg ular, Lunas , Kilang Lama termasuk Giant dan Tesco Kulim.

Saya juga mempunyai perkhidmatan pengeposan diseluruh Malaysia dengan serendah rm10 sahaja termasuk Sabah dan Sarawak.

PENGEDAR SAH SHAKLEE KULIM

PENGEDAR SAH SHAKLEE LUNAS

PENGEDAR SAH SHAKLEE SUNGAI ULAR

PENGEDAR SAH SHAKLEE MACHANG MERBOK

PENGEDAR SAH SHAKLEE KULIM HITECH

PENGEDAR SAH SHAKLEE KILANG LAMA

PENGEDAR SAH SHAKLEE SEBERANG JAYA

PENGEDAR SAH SHAKLEE UITM PENANG

PENGEDAR SAH SHAKLEE PERDA

PENGEDAR SAH SHAKLEE IPOH
PENGEDAR SAH SHAKLEE ST18 IPOH
PENGEDAR SAH SHAKLEE BOTANI IPOH
PENGEDAR SAH SHAKLEE MERU IPOH
PENGEDAR SAH SHAKLEE KLEBANG JAYA IPOH
PENGEDAR SAH SHAKLEE TAMBUN IPOH
PENGEDAR SAH SHAKLEE SUNWAY IPOH
PENGEDAR SAH SHAKLEE KG KEPAYANG IPOH
PENGEDAR SAH SHAKLEE PERLIS
PENGEDAR SAH SHAKLEE PADANG BESAR
PENGEDAR SAH SHAKLEE ARAU
PENGEDAR SAH SHAKLEE KELANTAN
PENGEDAR SAH SHAKLEE SABAH
PENGEDAR SAH SAHKLEE SARAWAK
PENGEDAR SAH SHAKLEE SUNGAI BULOH
PENGEDAR SAH SHAKLEE PAHANG 
PENGEDAR SAH SHAKLEE TERENGGANU

Desclimer : Vivix dan supplemet shaklee bukan lah tujuan merawat tetapi hanya sekadar makanan tambah bagi mencukupkan nutrisi dan membekalkan tenaga .

Tagged , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *