Uncategorized

Cara Mudah Kekalkan Berat Badan Asal Selepas Bersalin

                                      Tips Mudah Kekalkan Berat Badan Asal Selepas Bersalin , pengedar shaklee kulim , pengedar shaklee ipoh , cod kulim , cod ipoh , shaklee simpang pulai , shaklee lunas ,shaklee taman senangin , shaklee kilang lama
Rata-rata kita disini selalu risaukan berat badan yang semakin meningkat apabila mula.mengetahui keadaan diri hamil kan.Mulalah pening kepala nak cari set-set kurus untuk lepas bersalin nanti . Tapi sebenarnya ramai yang tidak tahu kita boleh saja kekalkan berat badan kita dari sebelum mengandung hinggalah selepas bersalin dengan hanya cukup kan khasiat dalam badan dan juga boleh menyusu badan  .Menyusu anak adalah salah satu alternatif terbaik untuk kekalkan berat badan kerana ia adalah proses pembakaran lemak ketika menyusukan anak .
Selain itu kita juga boleh amalkan pemakanan sihat sebelum dan selepas melahirkan .
Hari ini saya ingin kongsikan pengalaman seorang ibu yang berjaya kekalkan berat badan beliau kepada asal selepas melahirkan anak pertama beliau tanpa perlu mengikat perut dan ubat kurus dengan hanya konsistant set menyusu  5
Assalamualaikum…
Permulaan perkenalan saya dengan shaklee bermula dengan set menyusu bajet iaitu ESP dan Alfalfa… Saya mula ambil sejak anak berumur 6 bulan… Iaitu Januari 2014…
.
Mula2 memang join juga untuk bisnes tapi tak berapa aktif sangat sekadar rajin2 buat malas2 tinggal…
Begitu juga dengan pengambilan vitamin-vitamin shaklee. Saya tak konsisten makan.

.
Sampailah satu ketika saya konsisten makan set menyusu ni saya dapat rasa sendiri susu cepat penuh dan banyak kali alami bengkak susu… Akhir tahun 2014 nih dalam bulan disember tu saya nekad konsisten makan ESP Alfalfa ,Lecithin,Ostematrix dan juga Bcomplexs sebab nak atasi masalah bengkak susu saya…
.
Alhamdulillah sejak konsisten makan set menyusu ni memang rezeki anak saya melimpah2..
Bila start susu membengkak saya konsisten ambil Lecithin Ostematrix dengan Bcomplexs nih…
Dan saya tak sangka bila start saya konsisten dan tambah dengan vitamin2 lain yg saya ambil juga saya dapat semula berat saya sebelum saya mengandung dulu dan saya dapat rasakan badan saya lebih bertenaga dan kesan kepada anak saya juga kulit yang mulus dan cepat kenyang.
.
 Dan Alhamdulillah bila saya dapat rasakan shaklee effect yang saya alami tu saya semakin excited nak berkongsi dengan ramai orang dengan setulus hati saya betapa bagus dan berkesannya vitamin shaklee nih sampailah keluarga saya juga turut mengamalkan vitamin shaklee ini dan buatkan saya teruja mencuba semua vitamin shaklee.
.
Yang paling saya suka bekas jahitan kesan bersalin ceaserian tiada lagi dan rasa sakit nyilu pada bahagian operate bersalin tu tiada lagi sejak saya konsisten dengan tambahan Vitamin C..
Alhamdulillah kini anak saya Adam Khalish dah masuk 2 Tahun 5Bulan dan masih menyusu sepenuhnya dan juga mengambil makanan pelengkap yang lain termasuk vitamin shaklee kanak-kanak.
.
Berat sebelum saya tu ketika anak saya berusia 10Bulan dan berat sekarang masih maintain..
Dari hanya set menyusu bajet saya kini ambil set menyusu lengkap shaklee. 
Dan saya sangat-sangat berpuas hati.
.
Dari hanya nak ambil set menyusu tak sangka saya dapat semula berat asal saya sebelum hamil tanpa perlu berdiet ikat perut…
Siapa kata ibu menyusu tak boleh tampil kurus bergaya kan…
Saya dah buktikan berat saya maintain dengan shaklee..
Tips Mudah Kekalkan Berat Badan Asal Selepas Bersalin , pengedar shaklee kulim , pengedar shaklee ipoh , cod kulim , cod ipoh , shaklee simpang pulai , shaklee lunas ,shaklee taman senangin , shaklee kilang lama

Alhamdulillah … begitu lah kisahnya seorang ibu yang berjaya kekalkan berat asal beliau selepas bersalin dengan hanya set menyusu dan beberapa vitamin yang lain

Jika anda ingin kekalkan berat badan anda seperti sebelum bersalin dan berminat dengan mengetahui produk2 shaklee yang berkaitan atau sebaliknya boleh hubungi saya terus di talian dibawah dan dapatkan konsultasi secara percuma .

Nurhafizah zamri | 0164459690
Instagram | Shakleekulim_kakcik
COD | KULIM | IPOH | SIMPANG PULAI


Nak beli sendiri?


klik sini 


Tagged , , , , , , , , , , ,

1 thought on “Cara Mudah Kekalkan Berat Badan Asal Selepas Bersalin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *