Set Vitamin

Cara Merawat Senggugut Dengan Cepat Dan Selamat

Secara amnya,9 daripada 10 wanita akan mengalami senggugut. Alhamdulillah selama 30 tahun ini saya belum lagi pernah mengalaminya . Akan tetapi kesakitanya sering saya lihat berlaku pada orang disekeliling saya .Kesakitan akibat haid berlaku apabila otot-otot pada uterus (rahim) mengecut bagi mengeluarkan lapisan rahim.

Jangan risau tentangnya kerana ia adalah normal. Kesakitan yang dirasai biasanya ialah kejang di bahagian bawah abdomen. Ia mungkin juga akan mengakibatkan sakit belakang atau sakit pada bahagian atas celah peha. Kekejangan akan berlaku selama 2-3 hari atau bermula sebelum datang bulan (petanda datang bulan). Selalunya, kesakitan paling terasa ialah pada hari pertama.

Senaman boleh mengurangkan rasa sakit, tidak kisah sama ada berjalan atau senaman memanaskan badan. Anda juga boleh menenangkan otot dengan mandi air panas atau memeluk botol air panas. Ia akan membuatkan anda sedikit lega dan selesa.

 

Bagi yang mengalaminya mungkin anda boleh teruskan membaca kisah dibawah untuk mengetahu cara wanita ini iaitu Puan Hasmimie  Arifin bagaimana beliau merawat senggugut beliau dengan cara yang cepat.

 

Assalamualaikum. Saya hasmimie Arifin saya nak kongsikan kisah mcmne saya bebas dari masalah senggugut yang sangat teruk.

 

Semasa bujang. Tiap-tiap bulan hari 1st datang haid memang wajib dapat MC. Sampai muka ni dah naik malu mana tidak nya. Doc yang merawat tu lelaki sampai 1 tahap bila datang klinik doc cakap ye mimie,period paint ya…doc pun dh kenal..aduhh..merah muka.
Bile diserang senggugut memang tahap berguling,tido merengkuk menahan kesakitan yang amat sangat. Siapa yang pernah alami mesti tau macamana sakitnya tu. Kalau hari 1st kena time dekat office mmg nak jalan pun pegang dinding membongkok2 macam nenek sibongkok tiga..Sakittt..
       
Suatu hari alkisah bermula selepas officemate promot si putih putih melati Ostematrix kepada saya. Niat dia share pasal Oste tu sebab dia tahu saya ni jenis tak minum susu. Ingat lagi ayat dia,Adik,elok ambil kalsium ni. Sekarang masa bujang adik tak pikir lagi. Esok2 dah kawen baru adik tahu. Adik tu dah lah tak minum susu. Nanti adik menyusu baby,baby tarik semua kalsium adik adik plak tak minum susu so darimana adik nak dapat kalsium untuk adik plak?

 

Itu lah yang jadi reput gigi,reput tulang sbb baby dh tarik kalsium adik. Lagi 1 adik tu senggugut teruk bagus adik ambil oste ni. Sebab kalsium membantu mengekalkan otot dalam badan yang menghalang daripada kekejangan. Adik pun selalu mengadu sakit-sakit badan kalau banyak jalan & naik tangga. Tu sebab adik kekurangan kalsium la.

 

Saya pulak jenis kalau kawan berniaga memang senang nak tergoda untuk membeli. Hihi. So saya pun decide beli oste pada bulan itu. Selepas mencuba sebotol siputih Ostematrix alhamdulillah haid bulan berikutnya tu saya tak diserang senggugut lagi.

 

Menunggu2 jugak kononnya bila lah nak senggugut..hahhaa.. Waaahhh.. ini ajaib.. memang benar-benar berkesan. Badan pun dh takde sakit-sakit sangat ulang alik turun naik tangga. Dan 1 lagi yang saya perasan saya dah tak perlu tunggu 3 4 hari atau kadangkala seminggu untuk membuang. Rupa-rupanya kandungan magnesium dalam Oste tu membantu otot usus menjadi lebih relaks & lancar. Najis juga lebih lembut & lebih mudah dikeluarkan.
Bulan seterusnya saya beli Oste dan tambah GLA untuk masalah senggugut saya tu. Dan saya serta merta join jadi ahli Shaklee kerana saya sudah merasai Shaklee Effect itu sendiri.

 

Alhamdulillah sehingga hari ini saya tidak lagi diserang sengugut yang sampai tahap bergulung-gulung mcm tikar mengkuang 😅😅😅. Terima kasih officemate merangkap mak shaklee ku kerana memperkenalkan oste kepada saya 😘😘

 

Kepada anda yang mengalami masalah sama seperti saya iaitu 3S : Senggugut,Sakit2 Badan & Sembelit dapatkan Ostematrix & GLA hari ini juga. Pastinya takkan sia-sia.
Andakah anda mengalami masalah senggugut yang sama seperti Puan Hasmimie dan sedang mencari cara untuk merawat sakit senggugut anda?

Adakah anda ingin merawat senggugut anda dengan cepat?

Adakag anda ingin merawat senggugut anda tanpa ubat tahan sakit?

Ya , sudah tentu ada boleh iaitu mengamalkan supplement Ostematrix dan juga GLA Complex seperti Puan Hasmimie.
Pastinya anda akan sangat berpuas hati .
Anda boleh terus menghubungi saya di talian seperti dibawah:
Pengedar Shaklee

Nurhafizah zamri 

Call / whats’App : 0164459690

Facebook : Hafiza Zamri Acik

Pages : Kitasihat

Atau belian terus melalui kad kredit / debit dengan klik gambar dibawah .

Set sembelit shaklee

Selepas pembelian anda harus menghubungi saya untuk mendapatkan cara makan yang betul kerana ia adalah salah satu amanah yang telah diberikan buat saya pada kesemua pelanggan saya .
Saya membuat COD diseluruh kawasan Kulim | Kulim Hitech | Lunas | Sungai Ular dan sekitarnya mengikut jarak luar kawasan akan dikenakan cas tambahan 
Selain itu saya membuat penghantaran melalui pengeposan di seluruh Malaysia | Sabah | Sarawak | Brunei | Singapore | Indonesia .
Tagged ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *