Uncategorized

Cara merawat Sembelit Ketika Berpantang Dengan Cepat Dan Selamat

Sembelit berlaku apabila seseorang itu membuang air besar kurang tiga kali seminggu dan golongan warga emas berusia 65 tahun ke atas dikatakan lebih berisiko mengalami sembelit.Najis akibat sembelit tidak semestinya bersifat keras, kering dan berketul namun ramai penghidap sembelit perlu meneran dengan kuat setiap kali mengeluarkan najis.Begitu lah juga bagi si ibu hamil atau si ibu yang sedang berpantang, sembelit adalah sesuatu yang sangat digeruni .
Kisah seorang ibu yang akan saya kongsikan pada entry kali ini ialah mengenai puan aida yang mengalami masalah sembelit ketika hamil dan juga masa berpantang . Bagaimana beliau mengatasi masalah sembelit beliau ketika berpantang dengan cara mudah dan selamat tanpa sebarang ubat .

set sembelit shaklee , ubat sembelit shaklee , pengedar shaklee kulim, pengedar shaklee ipoh

Assalamualaikum..
Saya Aida Azwani Bin Agus Azhar, berusia 33 thn , seorang isteri dan ibu kepada 3 org anak. Saya adalah seorang ibu bekerja. Saya suka gelarkan diri saya Aida.
Semua wanita yang pernah melahirkan anak pasti ada kenangan kan, Ada yang kenangannya manis dan bahagia . Ada yang pahit. Ada yang ngeri macam saya
.
Pengalaman saya melahirkan anak kedua memang sangat manis. Yelah…cahaya ke kedua  perempuan pula tu. Siapa tak Happy kan . Proses bersalin saya pun mudah je . Masuk2 labour room, tak sampai 30 minit dah selesai bersalin. Anak saya pun kecik je 2.6kg. So tak de la susah sangat nak teran. Rasa macam nak membuang air besar je..tup2 tengok baby dah keluar.Alhamdulillah.segala urusan di permudahkan lagi dengan adanya suami di sisi sepanjang proses bersalin.
.
Tapi….lepas tu yang saya alami pengalaman yang sangat ngeri. Sejak sebelum kahwin lagi memang saya ada sembelit. Kadang-kadang seminggu sekali baru membuang. Tapi tak teruk. Lepas Minum orange atau buah pisang, mesti lawas punya.Anak pertama anak lelaki sembelit juga tapi tak kritikal. Tapi lepas bersalin anak no 2, sembelit saya jadi teruk sangat.
.
Hari ketiga baru nak pergi membuang.Belum buang lagi saya dah menangis sbb sangat sakit dan takut nak membuang.
Sekali tu, saya pegi ke tandas nak buang air besar. Lepas membuang, mangkuk tandas tu dah tukar jadi warna merah. Penuh dgn darah!! Seram sangat. Dah la kita ni baru lepas bersalin. Hilang banyak darah. Tambah pulak dengan sembelit. Memang seksa sangat.
.
                                         testimoni set sembelit shaklee, ubat sembelit shaklee
Alhamdulillah Allah S.W.T kurniakan saya anak ketiga selepas 6 tahun
Masa berpantang anak nombor 3, saya tak alami masalah ni langsung. Masa tu saya ambil SET SEMBELIT SHAKLEE : VITAMIN C+ OSTEMATRIX+LECHITIN
.
Yang best sekali saya tida bengkak susu sebab apa sbb lechitin tu..wow amazing kan.
Macam-macam Shaklee effect saya dapat kan
Takde apa-apa masalah pun. Saya recover lagi cepat dari berpantang anak no 2. Yang paling best, NO SEMBELIT AT ALL!!! Memang saya happy dan teruja sangat. So saya pun tanya  dan belajar dari pembacaan dan Mr google , kenapa saya dah tak sembelit selepas ambil Shaklee. Baca punya baca…rupanya sebab OSTEMATRIX.
.
KENAPA OSTEMATRIX KALSIUM ATASI SEMBELIT???
.
Bagi yang tak tahu apa tu OSTEMATRIX, ia merupakan vitamin yang mengandungi KALSIUM + MAGNESIUM + VITAMIN D. Sebab ni la, pill kalsium shaklee ni YANG TERBAIK BERBANDING PIL-PIL KALSIUM KAT FARMASI. Kandungan Vitamin D dalam Ostematrix ni membantu penyerapan maksimum kalsium dan membantu menyingkirkan kalsium2 yang terlebih. 
.
Ingat! Kalisum tak boleh diambil dalam kuantiti yang berlebihan tau…nanti rosak buah pinggang. Sebab tu penting ada Vitamin D sama. Manakala, MAGNESIUM pulak berfungsi untuk melancarkan pergerakan usus dan meyerap air dalam badan. Ia juga merangsang pergerakan otot.
Usus juga merupakan otot terpanjang dalam tubuh kita. So, bila usus digerakkan, sembelit tak berlaku la…
.
Haa..best kan ostematrix ni. Sekarang anak no 3 saya dah hampir 2 tahun. tapi saya still lagi amalkan ambil Ostematrix. Selain dari atasi sembelit, Ostematrix jugak baaaaanyak manfaat lain. Especially untuk kaum wanita. Macam saya yang selalu salah urat kejang kaki.ostematrix dan sah sebahagian hidup saya tak lengakp tanpa ostematrix ni.
.
Thanks SUPERMOM & SHAKLEE

Jika anda menghadapi masalah sembelit masa berpantang yang sama seperti Puan Aida dan ingin berikhtiar dengan set sembelit dan supplement shaklee untuk masalah sembelit anda boleh menghubungi saya call/whatsup 0164459690. 


Saya akan memberikan konsultasi dan tips cara makan  yang terbaik buat anda .

Hafizah Zamri | kakcik

Whatssap/ call: 0164459690

Your most wanted Shaklee Independent Distributor . 

Fb : Hafiza Zamri Acik

FanPages : Kita sihat


Jika mahu membuat Pembelian secara terus melalui online boleh klik sini 


 Set Sembelit


Jika anda ingin membuat pembelian vitamin yang lain juga anda haruslah menghubungi saya supaya saya dapat memberikan konsultasi dan vitamin yang tepat bagi setiap masalah anda.


Dan di ingatkan Selepas membuat pembelian anda haruslah menghubungi saya untuk jadual makan yang betul 


Saya adalah merupakan Pengedar Shaklee Kulim Sejak tahun 2015 lagi dan membuat Cod di sekitar kulim , Kulim Hitech , Sg ular, Lunas , Kilang Lama termasuk Giant dan Tesco Kulim.

Saya juga mempunyai perkhidmatan pengeposan diseluruh Malaysia dengan serendah rm10 sahaja termasuk Sabah dan Sarawak.

PENGEDAR SHAKLEE KULIM

PENGEDAR SHAKLEE LUNAS

PENGEDAR SHAKLEE SUNGAI ULAR

PENGEDAR SHAKLEE MACHANG MERBOK

PENGEDAR SHAKLEE KULIM HITECH

PENGEDAR SHAKLEE KILANG LAMA

PENGEDAR SHAKLEE SEBERANG JAYA

PENGEDAR SHAKLEE UITM PENANG

PENGEDAR SHAKLEE PERDA

PENGEDAR SHAKLEE IPOH
PENGEDAR SHAKLEE ST18 IPOH
PENGEDAR SHAKLEE BOTANI IPOH
PENGEDAR SHAKLEE MERU IPOH
PENGEDAR SHAKLEE KLEBANG JAYA IPOH
PENGEDAR SHAKLEE TAMBUN IPOH
PENGEDAR SHAKLEE SUNWAY IPOH
PENGEDAR SHAKLEE KG KEPAYANG IPOH
PENGEDAR SHAKLEE PERLIS
PENGEDAR SHAKLEE PADANG BESAR
PENGEDAR SHAKLEE ARAU
PENGEDAR SHAKLEE KELANTAN
PENGEDAR SHAKLEE SABAH
PENGEDAR SAHKLEE SARAWAK
PENGEDAR SHAKLEE SUNGAI BULOH
PENGEDAR SHAKLEE PAHANG 
PENGEDAR SHAKLEE TERENGGANU
Desclimer : Supplement shaklee bukan lah tujuan merawat tetapi hanya sekadar makanan tambah bagi mencukupkan nutrisi dan membekalkan tenaga .
Tagged , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *