Uncategorized

Cara kurangkan Asid Urik Dalam Badan Dengan Cepat

Assalamualaikom , Mesti ramai yang nak tahu bagaimana cara kurangkan asid urik dalam badankan.Entry hari ini saya akan bercerita serba sedikit mengenai penyakit Gout dan juga cara kurangkan asid urik didalam badan yang menyebabkan gout dengan cepat dan selamat.
                               cara merawat sakit gout , Pengedar shaklee kulim, Pengedar shaklee Ipoh, Tanda-tanda sakit gout
Gout ni adalah keadaan dimana berlakunya keradangan yang menyebabkan kesakitan di bahagian tendon, sendi dan berlakunya pembengkakan. 
Sendi metatarsal-phalangeal di tapak kaki adalah tempat paling biasa terjadi Gout.
Gout juga adalah dikelaskan sebagai sebahagian dari penyakit artritis yang dikelaskan sebagai penyakit metabolik akibat asid urik yang berkumpul di bahagian sendi dan tisu lembut di sekeliling sendi terutamanya di bahagian kaki dan mengakibatkan kesakitan.
Bila asid urik di mendap, lama-kelamaan akan jadi hablur garam. 
Hablur ni lah yang mencetuskan rasa sakit sendi tu.
Gout terbahagi kepada 4
1) asimptomatik
2) akut simptom gout
3) interkritikal
4) tofus
Pengambilan makanan berprotein tinggi seperti makanan laut, kekacang, daging merah dan daging organik tinggi pruine boleh mencetuskan kesakitan 
.
Pemecahan purine dalam makanan ni lah yang menyebabkan kesakitan terjadi kerana purine ditukarkan ke dalam bentuk asid urik semasa metabolisma tisu rosak dan ketika tisu koyak.
.
Satu kajian yang dijalankan mendapati mereka yang mengambil daging merah dan makanan laut secara kerap mempunyai 50% lebih potensi mendapat penyakit Gout .
Kaedah untuk mengatasi masalah asid urik tinggi ini. 
Antaranya;
<3 Mengamalkan diet rendah purine. 
<3 Pengambilan sederhana makanan yang mengandungi purine dan berprotein tinggi seperti organ dalaman, bilis, sardin, telur ikan, kekacang, lemak haiwan, asparagus, bunga kobis, cendawan dan yis
<3 Ceri dan strawberi dikatakan mampu mengurangkan asid urik
<3 Minum air dengan kadar yang banyak untuk membantu proses penyingkiran asid urik
<3 Kawal berat badan 
<3 Bersenam
<3 Amalkan supplement 
Disini saya memperkenalkan Set Turunkan Bacaan Asid Urik yang terdapat 4 jenis supplement yang mampu bertindak sebagai pembantu untuk turunkan bacaan asid urik .cara-cara turunkan bacaan asid urik, Pengedar shaklee kulim, Pengedar shaklee Ipoh , Pengedar shaklee batu gajah, pengedar shaklee lunas kedah

1) Vivix
.
          Cara merawat gout dengan vivix, Pengedar shaklee kulim, Pengedar shaklee ipoh, Pengedar Shaklee batu gajah, Pengedar shaklee simpang pulai

Vivix mengandungi kandungan RESVERATROL yang tinggi di mana kajian di Harvard University mendapati bahawa kandungan resveratrol yang ada dalam grapes dan japanese knotweed merupakan ANTIOKSIDAN TERBAIK MEMBANTU MENURUNKAN PARAS ASID URIK DALAM BADAN!! Di mana kedua bahan ini adalah antara komponen utama VIVIX yang utama .
 Pengedar shaklee kulim, Pengedar shaklee Ipoh , Agen shaklee kulim , stokis shaklee kulim

2) Omega guard – untuk elak berlaku inflamation pd sendi sendi pesakit. Dan langkah berjaga-jaga sebelum  bengkak menjadi lebih teruk.

3) Alfalfa berfungsi menyingkirkan toksin di dalam badan secara lembut dan memerlukan air yang secukupnya untuk proses detox.

4) Performance drink berfungsi untuk memastikan tubuh badan cukup dengan kandungan air dan elakkan dari badan terhidrat .
Apalagi, takkan nak menderita sakit kaki sampai bertongkat di masa muda disebabkan masalah gout kan? Jom turunkan bacaan asid urik anda dahulu .

Nak turunkan bacaan  asid urik ? Anda  boleh hubungi saya seperti di bawah untuk dapatkan harga terbaik dan juga konsultasi percuma atau boleh klik gambar dibawah untuk pembelian terus 
                           

ubat rawat gout
Nurhafizah zamri | 0164459690
Page | KitaSihat
Instagram | Shakleekulim_kakcik
COD | KULIM | IPOH | SIMPANG PULAI

Tagged , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *