Testimoni Set Kebas, Testimoni Set Vitamin

Cara Menghilangkan Kebas Tangan Tanpa Perlu Sebarang Rawatan

Seperti yang kita semua tahu masalah kebas tangan  dan kaki bukan lah sesuatu yang asing lagi dalam kehidupan kita kerana ianya boleh terjadi pada orang muda dan juga yang berumur. Namun masalah kebas tangan dan kaki ini bukanlah sesuatu yang boleh dia ambil mudah dengan hanya ia boleh hilang dengan sendirinya atau makan pil tahan sakit .

Ia mampu membahayakan diri dan ia juga adalah salah satu tanda- tanda penyakit kronik seperti kencing manis, kolestrol di tahap tinggi dan anda juga mungkin menghidapi carpal turnnel.

.

Namun bagi wanita berusia 30an ini beliau telah mengalami masalah kebas kaki dan tangan seawal usia 20an lagi dan beliau juga bebas dari sakit kronik seperti kencing manis, kolestrol dan juga carpal turnnel akan tetapi masih mengalami masalah tersebut dan membuatkan beliau terus pemeriksaan ke HKL selepas masalah beliau berlarutan sehingga lebih 4 bulan.

.

Disini saya kongsikan kisah sebenar dari beliau sendiri dan bagaimana beliau menghilangkan kebas kaki dan tangan beliau dengan cara yang selamat dan juga tanpa pembedahan atau sebaliknya.

.

Kisah beliau dan sahabat yang lain boleh di ikuti di page supermom shaklee story
.

.

Assalamualaikum saya Azalin Adzhar , lebih mesra jika dipanggil Lin.  Lin seorang ibu kepada 3 orang cahayamata .

Pada pertengahan usia Lin 20an Lin kerap alami masalah kebas- kebas atau semut-semut tapi ia datang dan pergi.  Rasa semut-semut tu tidak pernah  mengganggu aktiviti harian Lin. Jadi Lin tak ada lah rujuk kemana-mana doktor.
.

Sampailah pada tahun 2011 ketika usia anak  kedua Lin lebih kurang 4 bulan.  Setiap kali  bangun pagi tangan kanan Lin tak boleh bergerak,  jari-jari tangan jadi kaku tapi lepas dipicit beberapa kali Alhamdulillah ok.  Mula-mula ingin biasa je, sampailah satu hari tu tangan kanan sakit sangat  rasa macam  ada aliran letrik, mencucuk-cucuk dan sukar nk digerakkan.

.

Kebiasaannya dia terjadi waktu malam masa tengah nyenyak tidur.  Bayangkan sakitnya boleh buat Lin  terjaga dari tidur. Sejak tu boleh dikatakan setiap hari Lin menangis tengah-tengah malam menahan sakit.  Semakin hari semakin sakit.

.

Sakitnya bukan setakat tu je,  Lin kalau menulis pun hanya mampu tulis 2 atau 3 patah perkataan.  Kalau pegang sudu atau apa-apa pun hanya untuk beberapa saat je. Hujung-hujung akan rasa mencucuk-cucuk dan jari tak mampu nak pegang apa-apa.  Belum bab dukung anak, setiap kali nak dukung anak Lin mesti anduh dengan kain.  Ya Allah takutnya kalau anak terlepas.
.

Lin ada juga pergi mengurut,  rendam tangan dengan air suam tapi keadaan sama juga.  Sakitnya tak hilang malahan ia makin sakit. Lin ambil keputusan  pergi ke HKL buat pemeriksaan.  Ujian darah,  xray semua kena buat dan lin terus dirujuk ke pakar tulang atau ortopedik.  Mula-mula doktor jangkakan lin ada masalah rheumatoid arthritis atau  carpal tunnel.

Alhamdulillah dari ujian darah lin bebas dari kedua-duanya.  Doktor kata saraf lin mengeras dan melekat antara  satu sama lain.  Sejak dari tu lin diarahkan jalani rawatan fisioterapi dan dibekalkan dengan vitamin B dan panadol sebagai ubat tahan sakit.
.

Ada satu hari tu Lin cerita dengan kawan pasal sakit Lin ni,  dia cadangkan supplement shaklee. Dia cadangkan lin makan B COMPLEX dan OSTEMATRIX.  Demi untuk sihat lin keluarkan  belanja sendiri beli supplement tu,  lagipun B Complex shaklee tak berbau jika dibandingkan dengan vitamin B hospital.  Tekak Lin memang susah sikit nak telan bau  vitamin B hospital.
.

Hampir setahun setengah Lin buat fisioterapi dan makan B Complex serta Ostematrix. Alhamdulillah  tangan Lin sekarang  boleh menggenggam dan lakukan aktiviti harian seperti biasa. Senaman tangan pun lin masih lakukan setiap pagi dan petang sampai sekarang.  Tak sanggup rasanya untuk lalui kesakitan dulu lagi sekali.
.

Bagi anda yang ada masalah semut-semut atau kebas-kebas boleh usaha dengan mengamalkan pengambilan B complex dan Ostematrix.  Dari penjelasan doktor masalah yang Lin hadapi berpunca dari masalah semut-semut yang dipandang  ringan.

.
Alhamdulillah terima kasih kerana sudi membaca kisah puan Azalin. Jika anda menghadapi masalah  yang sama seperti puan Azalin yang mengalami masalah kebas-kebas anda seharusnya pergi ke hospital dan membuat pemeriksaan yang selanjutnya dan anda juga boleh berikhtiar dengan Set Kebas ini bagi menghilangkan kebas-kebas yang dihadapi.

Ubat kebas , pengedar shaklee kulim, pengedar shaklee ipoh , vitamin kebas ,ubat saraf , cara mengatasi kebas

Jika anda berminat dengan set kebas ini anda boleh menghungi saya di talian di bawah:

Nurhafizah zamri | 0164459690
Page | @KitaSihatselalu
Fb | Hafizah Zamri Acik
Instagram | shakleekulim_kakcik

 

COD | KULIM | IPOH | SIMPANG PULAI
PENGEPOSAN KESELURUH MALAYSIA , SINGAPORE,BRUNEI INDONESIA DAN SEBAGAINYA

 

Dan anda juga boleh membuat pembelian terus melalui website ni dengan klik gambar dibawah

Setiap pembelian bersama saya, anda layak menerima :

☑️ Jadual pengambilan vitamin
☑️ Tips ekslusif
☑️ Konsultasi percuma berterusan
☑️ Layak dijemput ke group eksklusif di Whatsapp

Tagged , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *