Uncategorized

Cara Atasi Gastrik : Pengalaman 16 Tahun Menghidap Gastrik Kronik Kini Pulih.

Hai,bertemu lagi kita dalam entry yang baru.ok topik hari ini kakcik nk kongsikan pada semua pengalamn seorang wanita yang mengalmi masalah gastrik sejak dari remaja lagi tetapi seleps 16 tahun menderita akibat gastrik beliau telah menjumpai menawar bagi masalah gastrik beliau.kini beliau tidak risau lagi bila menjelang puasa kerana bileliau boleh berpuasa seperti orang lain.
Oleh itu kakcik kongsikn kisah pengalaman beliau yang ditulis sendiri dan di share pada umum bagaimana beliau mengatasi masalah gastrik yang telah menghantui beliau hampir  20 tahun …

Pengedar shaklee kulim

Kakma ingin kongsikan pengalaman sendiri yang mana kakma menderita gastrik selama lebih 16 tahun dan dengan izin ALLAH gastrik sekarang sembuh.
Kakma kena serangan gastrik yang pertama ketika berusia 14 tahun dan berlarutan sehingga usia 30 tahun.
Bayangkan berapa lama kakma menderita menangung sakit gastrik ini anda yang ada gastrik mesti tahu kan betapa sakitnya menahan semasa gastrik datang menyerang.
.
Setiap kali bulan puasa selepas makan sahur wajib makan ubat gastrik.Sebelum puasa lagi dah jumpa doktor dan minta ubat gastrik untuk stok sebulan puasa kalau boleh nak mengelak dari kena gastrik tapi kalau dah kena Allah saja yg tahu, sakit sangat,selalunya walau makan ubat masa sahur lepas berbuka mesti kena juga gastrik.kalau sakit kepala boleh lagi tidur rehat pejam mata, tapi kalau kena gastrik tak boleh tidur pusing kanan,pusing kiri letak bantal kat perut dan tidur mesti selimut dan tutup kipas kalau tak lagi masuk angin perut, tidur pun merengkuk je badan.Masa bujang boleh lah tidur macam ni tapi sejak kawin ada anak pastu anak pulak menyusu mana boleh tidur cara kita so terpaksa lah menyusukan anak sambil menahan kesakitan.
.
Begitu lama kakma bergantung dengan ubat tapi kakma dapati ubat hanya untuk tahan sakit bukan untuk sembuh terus sakit gastrik, Kenapa kakma mengatakan begitu? ini kerana 16 tahun kakma makan ubat gastrik tak sembuh pun hanya hilangkan sakit sahaja.

Pengedar shaklee ipoh

Tetapi dengan izin ALLAH tahun 2012 kakma berkenalan dengan shaklee dan pada mulanya mencuba set menyusu shaklee yang mana dalam set menyusu ada ESP (Energizing Soy Protein) dan Ostematrik. Bila kakma makan set menyusu ini dah mula perasan jarang kena gastrik kalau tak sebelum ini setiap minggu mesti kena gastrik tetapi sejak amalkan set menyusu ni sebulan sekali pun belum tentu kena gastrik. Selepas kakma ambil tahu kelebihan produk ini baru kakma sedar memang ESP dan Ostemarik sangat membantu untuk sakit gastrik.Kakma juga makan peppermint ginger untuk buang angin dalam badan.Seperti kita tahu halia sangat bangus untuk buang angin dalam badan oleh kerana kakma memang tk boleh telan air halia jadi kakma pilih untuk ambil peppermint ginger.
.
Ini lah set Gastrik yang kakma ambil.

Pengedar shaklee singapore

Energizing Soy Protein –
ESP yang juga merupakan sumber protein unggul daripada kacang soya merupakan sejenis tumbuhan yang tinggi sifat alkalinya yang dapat meneutralkan keasidan di dalam perut. Di samping itu, nutrien protein yang terkandung di dalam ESP sangat membantu membina sel-sel badan yang baru bagi menggantikan sel-sel lama yang telah rosak akibat dihakis oleh asid hidroklorik berikutan proses pencernaan makanan. 
.
Peppermint Ginger Plus – 
Ia mengandungi herba asli pudina, halia, jintan hitam dan jintan manis untuk rasa yang nyaman dan melegakan ketidakselesaan perut serta membuang angin di dalam badan.
.
Ostematrix- 
Ia adalah suplemen kalsium dengan magnesium dan vitamin D. Pesakit gastrik disarankan untuk mengambil susu atau kalsium, kerana ianya bersifat alkali dan mampu meneutralkan asid yang telah memasuki asofagus dan menyebabkan pedih ulu hati. Faktor kekurangan kalsium dalam tubuh juga menyebabkan penyakit gastrik. Tambah pulak ubat kapur gastrik yang hospital bagi tu mengandungi kalisum jadi lebih baik kita ambil Ostematrix Shaklee yang lebih semulajadi dan selamat kan.
.
Jika anda ada masalah gastrik macam kakma jangan di biarkan bimbang akan dapat sakit yang lagi parah boleh jadi ulser perut or kanser. Jadi ikhtiarlah dgn vitamin gastrik ni. Kakma kongsi pengalaman kakma sendiri dan harap dapat beri kebaikkan buat semua yg ada masalah seperti kakma.
Begitu la kisah kak maisarah . Beliau juga adalah salah seorng leader kakcik dan kakcik selalu mengikuti kisah dan cara beliau menangani masalah gastrik beliau .
Jika adik2 kakak2 abang2 pakcik makcik mempunyi masalah yang sama jangan segan2 menghubungi kakcik untuk dapatkan set gastrik ini. Jika ia dibiarkan berlarutan mungkin akan lebih parah lagi seperti yng diceritakan kak maisarah diatas.

Boleh hubungi/wasap kakcik di talian 0164459690 atau boleh klik link nih ://Kakcikshaklee.wasap.my

Bagi yang mengunakan kad kredit anda jangan risau .kakcik juga menerima sebarang pembayaran melalui kad kredit

Anda turut juga boleh membuat pembelian terus melalui web ini dengan hanya klik link Set Gastrik . Pembayaran boleh dibuat mengunakan kad kredit ataupon kad debit .

Penghantaran boleh dibuat diseluruh malaysia termasuk sabah sarawak .

Jika anda di Brunei ataupon di Singapore kakcik juga boleh membuat penghantaran melalui pos secara berasingan .

Berita baik bagi yang membuat pembelian dengan kakcik ..anda akan mendapat konsultasi secara percuma dan akan diberikan jadual makan yang berkesan . Ia nya hanya exclusive buat pelanggan kakcik.

?

Tagged , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *