Set Vitamin, Vivix

BUERGER ANGKARA ROKOK – DIPOTONG JARI KAKI DAN TANGAN AKHIRNYA

buerger

Rokok sememangnya mampu mencetuskan pelbagai penyakit yang boleh membunuh, termasuklah sejenis penyakit saraf yang membawa kemudaratan iaitu BUERGER.

Walaupon penyakit ini jarang di dengari atau dibincangkan , namun tidak bermaksud ia boleh diabaikan. Wahai Sang Perokok Tegar, hentikan tabiat kotor itu sekarang kerana kelak ia akan memudaratkan akibat Buerger.

APA ITU BUERGER ?

Penyakit Buerger ini jarang sekali kita dengar dalam komuniti masyarakat sekeliling kita kan. Mesti anda tertanya-tanya apakah itu buerger ?  Buerger atau nama saintifiknya Tromboangitis Obliterans terjadi akibat inflamasi atau penyepitan pembuluh darah arteri dan vena yang berlaku terutama sekali pada kedua-dua angota kaki dan tangan .
 

cara hilangkan ketagih merokok , pengedar shaklee kulim, pengedar shaklee ipoh, pengedar vivix shaklee, set buerger shaklee
Lagi kesan terhadap buerger .

 

 
Berdasarkan beberapa petikan kajian dari laman web yang dipercayai hampir kesemua pesakit Buerger terdiri daripada golongan perokok tegar atau yang sering mengunyah tembakau. Ini kerana penyebab utama penyakit ini adalah sebab nikotin yang boleh menyebabkan radang di bahagian salur darah, bengkak dan akhirnya ia tersumbat dan berlakunya pembekuan darah (Thrombi)

Dan akhirnya secara langsung akan merosakkan dan memusnahkan tisu kulit dan membawa pada jangkitan serta matinya sel tubuh.Jika ia tidak dirawat dengan segera berkemungkinan besar anggota jari kaki dan tangan akan terpaksa dipotong bagi mengelakkan jangkitan terus merebak .

Ramai pakar dan saintis memberi pendapat bahawa penyakit  Buerger ini  lebih pada pengunaan rokok dan tembakau dan pastinya anda yang tegar pasti mempunyai peratus yang tinggi untuk menghadapinya. Oleh itu sekiranya anda perokok atau sering di dekati perokok-perokok tegar, pantau lah gejala penyakit ini segera sekiranya ia terjadi.

PANTAU GEJALA BUERGER DARIPADA MEREBAK

Antara simptom-simptom penyakit Buerger  seperti yang dinyatakan adam A.D.A.M Medical Encyclopedia :
 1. Jari tangan dan kaki menjadi pucat, kemerah-merahan ,kebiruan, dan rasa sangat sejuk
 2. Sakit di pergelangan tangan dan kaki
 3. Membakar dan merasai kesemutan
 4. Kesakitan kebiasaannya berlaku ketika waktu anda sedang berehat
 5. Kesakitan akan lebih teruk dan terasa apabila anda berada dalam keadaan sejuk dan tekanan emosi
 6. sakit di buku lali ketika berjalan dan bergerak
 7. Perubahan warna dan dan keadaan kulit
 8. kebiasaanya akan menjejaskan dua atau lebih anggota badan .

BAGAIMANA UNTUK MENGATASI BUERGER?

Seperti yang sedia maklum belum lagi ada rawatan khusus untuk mengubati penyakit Buerger ini akan tetapi ia lebih kepada pencegahan dan mengatasi agar penyakit ini tidak merebak dan menjadi lebih teruk lagi sehingga salah satu anggota jari kaki dan tangan anda dipotong.
UBAH GAYA HIDUP !
Antara teknik pencegahan yang boleh dilakukan adalah :
 1. Pesakit perlulah untuk menghentikan penggunaan tembakau sama ada merokok atau mengunyah tembakau. Untuk bahasa lebih mudah , ANDA HARUS BERHENTI MENGHISAP ROKOK DAN BERHENTI MENGUNAAKAN TEMBAKAU !
 2. Elakan diri daripada keadaan yang terlampau sejuk, ia penting untuk melancarkan peredaran darah di tangan dan di kaki
 3. Pastikan tubuh hangat dan panas
 4. Senaman ringan mampu meningkatkan pengedaran darah
 5. Pengambilan vitamin seperti vitamin saraf , minyak ikan , kalsium , vitamin B juga mampu melancarkan pengedaran darah dan saraf
 6. Dalam kes-kes yang teruk, pembedahan memotong saraf (surgical sympathectomy) di kawsan yang dijangkiti untuk mengelakan kesakitan.

Mungkin teknik yang dicadangkan diatas memberi sedikit kesan positif terhadap anda namun jika anda betul-betul ingin mengelakan Penyakit Buerger dan mencegahnya daripada berlaku saya sangat mencadangkan anda berhenti merokok segera .

 pengedar shaklee kulim, pengedar shaklee ipoh, pengedar vivix shaklee

 

BAGAIMANA CARA MUDAH BERHENTI MEROKOK DENGAN SELAMAT ?

Saya sangat cadangkan anda mengambil suplemen dan vitamin untuk cara mudah untuk berhenti merokok. Ya berhenti merokok telah menjadi isu hangat untuk diperkatakan dalam masyarakat kita kerana kesan yang akan dihadapi apabila seseorang perokok mula untuk berhenti merokok, seperti akan merasa tidak sihat badan ,gelisah, mengeletar, kerap demam,  berat badan mula naik, dan lain- lain lagi. Ia juga mengikuti keadaan badan seseorang  perokok . Namun jika kita tahu apa yang badan kita perlukan untuk mengatasi ketagih rokok dan ingin memberhentikan terus diri dari menghisap rokok pasti ianya lebih mudah.Badan yang telah  cukup lama hidup dengan rokok pasti akan menghadapi kesan negatif dari sikap tuannya sendiri akan tetapi jika anda menyedarinya sakarang sudah pasti ianya masih belum terlambat lagi untuk mengubahnya.

Badan yang tidak sihat disebabkan rokok adalah seperti yang umum kita tahu , asap rokok yang dihembus saja telah mengandungi toksin, lebih 4000 bahan beracun. Dari itu tidak hairan lah badan si penghisap rokok akan mengalami pelbagai penyakit termasuk lah  penyakit Buerger.

Di shaklee kami mempunyai vitamin dan supleman yang membantu untuk anda menghentikan tabiat merokok dengan cara selamat dan termasuk membaiki sel-sel badan yang telah rosak , mengatasi anda untuk mendapat penyakit merbahaya yang mungkin penghisap rokok akan hadapi jika menghisap berterusan .

                                         Pengedar shaklee vivix, pengedar shaklee kulim, pengedar shaklee brunei, pengedar shaklee ipoh

VIVIX –

 • Mengimpak  4 mekanisma utama penuan selular
 • Antioksidaan yang sangat tinggi dapat memperbaiki sel-sel tubuh yang rosak akibat asap rokok
 • Antioksidaan yang mampu melindungi dan memperbaiki serta membuang DNA yang terjejas akibat nikotin.
 • Antioksidaan yang mampu mengurangkan ketagihan nikotin.

VITAMIN E

 • Penting untuk mengelakkan perokok-perokok dari terus bergantung kepada rokok
 • Bila mana badan kita cukup vitamin E, perokok sudah tidak perlukan rokok lagi untuk memberi mereka ketenangan atau kenikmatan
 • Banyak kajian menunjukkan kepentingan vitamin E dalam usaha perokok-perokok untuk berhenti  merokok.

VITAMIN C –

 • Antioksidaan . Merokok mengurangkan vitamin c secara mendadak dan ia adalah punca seorang perokok kehilangan vitamin c didalam badan walaupon masih mengatakan diri makan cukup sumber dari vitamin c.

B COMPLEX

 • Perlu dalam sistem selular enzim perokok yang rosak
 • Anti stres kerana secara umumnya perokok2 tegar bila mana cuba memberhenti merokok, mereka akan terasa sangat stress.

DTX COMPLEX

 • Detoxfikasi yang melindungi paru-paru, hati ,otak dan tisu

OMEGA GUARD

 • Anti infalamasi (anti keradangan) kerana melindungi ateri dari risiko kardiovaskular kerana asap rokok yang mengalir dalam darah membuatkan dinding ateri menyempit.
Anda NEKAD nak berhenti merokok?
Ya ini adalah cara yang tepat untuk anda mulakan proses berhenti merokok, Badan sihat dan cukup nutrisi dan vitamin yang diperlukan ia akan lebih mudah untuk anda konsistant menghindarkan anda dari rokok. Ya anda perlu berhenti merokok sekarang supaya anda boleh boleh elakkan diri anda dari menhidap penyakit BUERGER dan penyakit kronik lain.

NAK ORDER SET BERHENTI MEROKOK?

NAK ATASI PENYAKIT BUERGER?

ANDA BOLEH TERUS BELI SECARA
ONLINE DI LAMAN WEB SHAKLEE MENGUNAKAN
KAD DEBIT/ KREDIT ANDA

ATAU  

Anda  boleh segera menghubungi

kami dengan hanya klik dibawah

Setiap Pembelian dengan saya akan diberikan kosultasi secara percuma dan saya sedia membantu anda dalam mengatasi masalah anda sehingga anda mendapat shaklee effect yang sangat awesome .

?

 

 

Tagged , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *