Buletin Kesihatan

Apa Itu Detox

Detox.Detox.Detox.
kemain hotnya nama perkataan detox sekarang nih
Detox adalah proses membersihkan usus dimana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat didinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dinding usus kita bersih, badan kita dapat menyerap nutrien pada tahap optimum.
.
.
.
.
So sebab tuh lah detox amat penting sebelum mengambil apa2 jenis vitamin ..ape yang ada pada vitamin akan mudah diserap oleh badan jika badan telah didetox ..
.
.
.
Tak la suruh ambil set detox , betul tak? ..???
.
.
.
Ehhh Perlu sangat ke Detox nih ? ..???
.
.
.
Mesti la Sangat-sangat perlu dan PENTING sebab detox mempunyai kebaikan yang sangat banyak !!
??? sila baca nih ..jangan malas ..
.
.
.
Metabolisme menjadi perlahan dan organ-organ tidak berfungsi dengan baik apabila terlalu banyak toksin terkumpul di dalam badan. Akibatnya toksin berpotensi membahayakan tisu badan dan boleh membawa kepada penyakit-penyakit. Untuk mengekalkan kesihatan kita, kita perlu melakukan program pembersihan yang komprehensif.
.
.
.
Detox menyingkirkan toksin yang tidak diingini badan. Sesetengah orang melakukan detox sebagai persediaan untuk plan diet utama mereka.
.
.
.
Detoksifikasi adalah penting untuk saluran pencernaan, membuang toksin dari paru-paru, membantu buah pinggang untuk menapis darah, meningkatkan keberkesanan fungsi hati dan hempedu dengan lebih baik dan membuang bahan buangan dari pundi kencing.
.
.
.
Kandungan toksin yang tinggi di dalam badan boleh menyebabkan kelesuan, sakit kepala, nafas berbau, sukar tidur, sakit otot, keletihan dan justeru itu mengurangkan kualiti hidup.
.
.
.
Rejim detox yang berkesan berkeupayaan untuk meng-alkali-kan badan, dan ini akan membantu darah membawa nutrien dan oksigen ke sel-sel badan, mencerna dan menyerap makanan dengan lebih baik, meningkatkan sistem imun dan mengembalikan keseimbangan badan. Hasilnya badan akan berfungsi ditahap kesihatan yang optimum.
.
.
.
Satu kaedah detox yang berkesan dan selamat untuk membantu badan menyahkan toksik adalah puasa. Malah, puasa disyorkan untuk banyak penyakit.
.
.
.
.
.
.
 ✔Buang semua toksin dari badan.
 ✔Elak penyakit serius
 ✔Dapat meningkatkan sistem imun yang semakin lemah.
 ✔Boleh menurunkan berat badan.
 ✔Nampak lebih muda
 ✔Mengembalikan kestabilan sistem imun.
 ✔Bantu kita menjalani kehidupan dengan indah.
 ✔Meningkatkan tenaga.
 ✔Kulit lebih cantik dan berseri.
 ✔Mental dan emosi kita lebih baik.
.
.
.
Apabila mula melakukan detox kesan sampingan yang lazim adalah sakit kepala, sakit otot, loya dan sembelit. Walaubagaimana pun kita tidak perlu bimbang kerana badan melalui “krisis penyembuhan” bagi menghapuskan toksin….
Hah skrg paham dah ke belum ape itu DETOX ..
.
.
.
Kurus ke gemuk ke ..awak-awak mesti detox jugak.Ingat yang kurus tuh dah betul-betul sihat ke?
.
Jika awak-awak berminat untuk berdetox dengan saya selepas membaca entry ini boleh hubungi saya untuk dapatkan harga terbaik dan konsultasi secara percuma dan berkesan daripada saya .
.
.
Hafizah | 0164459690
Tagged , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *