Uncategorized

5 faktor ketakutan wanita ketika di luar rumah.

Di dalam dunia ini apa jua yang boleh berlaku saat kita melangkah keluar dari rumah bermacam-macam yang kita fikirkan yang pasti wanita seperti saya , anda juga tidak terkecuali dari memikirkan banyak perkara yang cukup ditakuti terutama sekali apabila berada di luar rumah apa yang mereka takutkan sehingga sampai berfikir dua sehingga tiga kali ini lelaki patut tahu.


ApakahFaktornya?


1. Risau diri di pandang jelik
 Ini merupakan faktor ketakutan utama apabila wanita keluar dari rumah. Penampilan diri menjadi keutamaan.Wanita sangat pantang apabila diajak keluar tanpa diberitahu dua atau tiga jam lebih awal, Ye lah Mesti nak keluar nak cantik-cantikkan. Tak kan  nak serabut ja.Sebaiknya sesetengah wanita memerlukan hampir 3 jam untuk bersolek dan berdandan. Jika terdapat cela apabila berada di tempat yang dipenuhi oleh orang awam sebaiknya wanita akan cuba lekas balik ke rumah.Hihi segan la tu.
2. Tas Tangan DiragutBerikutan banyak kes ragut yang berlaku sejak akhir-akhir ini, ia juga menjadi faktor wanita berfikir dua kali jika ingin keluar dari rumah. Tambahan pula, jika banyak barang yang berharga diletakkan di dalam tas tangan tersebut. Contohnya macam barang-barang peribadi telefon bimbit , beg duit , kad bank dan sebagainya .
3. Diekori dan di culikBerikutan dengan diri mereka yang cukup sensitif dengan persekitaran,wanita juga sering dihimpit kerisauan masa keluar bersukaria di luar.Wanita paling risau diri mereka diintai malah diekori. Tambahan pula, kes penculikkan wanita tidak pernah sepi dari menghiasai dada-dada akhbar. Jika keluar seorang diri pula wanita memang akan lebih berhati-hati. Dan yang pasti, kalau boleh mereka nih sentiasa ingin ditemani .4. Bau badan Ini antara faktor ketakutan yang paling biasa, normalkan. Mesti la takot bila keluar badan bau busuk sebatu pon orang boleh bau tau . Wanita ini sering dianggap antara yang bijak menjaga penampilan dan bau badan, namun ada masanya wanita juga akan turut terleka sehingga tidak menyedari bau badan mereka yang ada kalanya lebih busuk daripada lelaki. Paling wanita takot adalah jika bau badan mereka keluar dari alat sulit mereka . Oppsss !!
5. Datang bulan tiba-tibaAduhhh, yang nih juga adalah faktor ketakutan wanita apabila berada diluar bersama-sama teman. Jika kawan perempuan saja ia mungkin boleh dikawal lagi akan tetapi jika keluar bersama teman lelaki atau sahabat-sahabat yang ada lelaki mungkin boleh membuatkan mereka malu tidak terhingga jika datang bulan secara tiba- tiba bocor.Ketika sedang bergembira tanpa semena-mena seluar dalam mereka bocor. Bila dilihat balikbaru sedar ada peta dunia sudah kelihatan . Dengan rasa tidak selesa , malah kesakitan yang tidak putus,pasti wanita tersebut akan terus merasa ingin pulang ke rumah dan ia sebenarnya tiada lagi keseronokkan .Jika anda membaca penulisan saya hari ini dan anda adalah seorang lelaki, amda perlu faham dan mengetahui situasi ini. Sorry la jika anda tidak peka isteri atau teman wanita anda mungkin akan murung untuk beberapa ketika .kikiki .Jika anda seorang wanita pula, jangan terlalu memgikut perasan dengan antara faktor diatas , kita boleh mengatasinya dan part takut diculik itu anda perlu lah lebih berhati-hati .Moga bermanfaat ya 
Love Kakcik hafizah 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *