INFO KELUARGA

7 Tips Mudah Banyakkan Susu Badan Dengan Cara SemulaJadi

Cara mudah banyakkan susu badan? Semua kita tahu susu ibu ( susu badan ) adalah susu terbaik buat si anak dan ia juga bagus untuk si ibu .  Kolestrom yang  terhasil daripada payudara ibu akan menjadi antibiotik yang baik untuk melawan jangkitan. .   Proses penyusuan adalah salah satu kepuasan bagi seorang ibu .Apabila berjaya menyusukan anak sehingga 2 tahun…

Read More

Buletin Kesihatan

Apa Itu Detox

Detox.Detox.Detox. kemain hotnya nama perkataan detox sekarang nih Detox adalah proses membersihkan usus dimana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat didinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dinding usus kita bersih, badan kita dapat menyerap nutrien pada tahap optimum. . . . . So sebab tuh lah detox amat penting sebelum mengambil apa2 jenis vitamin ..ape yang ada…

Read More

Pengedar Shaklee Lunas Kedah, Pengedar Shaklee Malaysia, Senarai Pengedar Shaklee

Pengedar Shaklee Lunas Kedah Cod Seluruh Kawasan Lunas

Sedang mencari   Pengedar Shaklee Lunas kedah Cod Seluruh Kawasan Lunas ? Anda  adalah pengguna shaklee di kawasan Lunas,Kedah dan memerlukan shaklee secara cash on delivery (COD) di kawasan tempat tinggal anda? Ya saya lah yang anda cari dan anda boleh hubungi saya, Kakcik adalah Pengedar Shaklee Lunas dan COD seluruh kawasan Lunas Kedah dari Taman Makmur hinggalah ke Taman Perak. Perkhidmatan cod di…

Read More

Set Vitamin, Vivix

Cara Kurangkan Asid Urik Dalam Badan Dengan Cepat

Mesti ramai yang nak tahu bagaimana cara kurangkan asid urik dalam badankan.Entry hari ini saya akan bercerita serba sedikit mengenai penyakit Gout dan juga Ketahui cara kurangkan asid urik didalam badan yang menyebabkan gout dengan cepat dan selamat. Gout ni adalah keadaan dimana berlakunya keradangan yang menyebabkan kesakitan di bahagian tendon, sendi dan berlakunya pembengkakan. Sendi metatarsal-phalangeal di tapak kaki…

Read More

Vitamin

Ketahui Kebaikan Dan Testimoni GLA Complex

Assalamualaikum dan salam sejahtera! Selalu ada yang tanya, Shaklee ada tak produk macam EPO (Evening Primrose Oil)? Ofcoz Ada! GLA Complex jauh lebih bagus daripada EPO.Saya juga adalah penguna EPO dulu dan sekarang telah mengamalkan GLA kerana mendapati ada perbezaan di antara kedua -duanya, so Hari ini saya kongsikan kebaikan dan testimoni GLA Complex yang perlu anda tahu . KEPENTINGAN KHASIAT GLA COMPLEX…

Read More

Buletin Kesihatan

19 Tanda Sakit Jantung Yang Perlu Kita Ketahui

Adakah anda sudah mengetahui tanda dan punca sakit jantung?  Jika anda mempunyai beberapa tanda didalam senarai anda harus lah berwaspada dan segera membuat pemeriksaan . Sakit jantung sudah terlalu sinonim dengan rakyat malaysia. Sakit jantung adalah antara 10 penyakit yang paling bahaya di Malaysia dan ia adalah disenarai paling atas sekali berbanding penyakit lain. Serangan sakit jantung berlaku apabila terdapat…

Read More

Pengedar Shaklee Kulim Hi-tech

Pengedar Shaklee Aktif Di Kulim Hi-Tech

Orang-orang kulim Hi-Tech ada yang sedang mencari produk shaklee untuk kesihatan diri dan keluarga? Mencari Pengedar Shaklee Kulim Hi-Tech? Jangan susah hati kerana kakcik adalah Pengedar Shaklee Aktif yang berada di kulim Hi-Tech, KHTP Business Centre , Balai Bomba , Hospital Kulim ,Kulim Perdana dan sebagainya Ingin kan vitamin dan produk shaklee terus ke rumah anda boleh menghubungi kakcik untuk…

Read More

Buletin Kesihatan

Sakit Jantung : Punca Yang Jarang Diketahui

  Seperti yang kita tahu sakit jantung bukan la perkara luar biasa bagi rakyat malaysia malay ia adalah penyakit yang paling berisiko dan ia juga digelar ” Pembunuh senyap”. Dalam istilah perubatan serangan sakit jantung di panggil “Acute Coronary Syndrome” Tapi perlu la kita semua tahu sakit jantung adalah satu istilah yang umumuntuk mengambarkan sakit bahagian dada disebabkan masalah jantung.…

Read More

Buletin Kesihatan

Ketahui 4 Nutrien Penting Untuk Kulit Cantik Berseri

Pernah tertanya-tanya bagaimana sesetengah orang mempunyai kulit yang sihat dan berseri? Tentu lah pernahkan,jenuh pulak memikirkan apa la yang diorang buat sampai cantik macam tu. Kadang- kadang otak jahat fikir mesti operate ni.. Mereka ni selalu je memberikan aura positif dan sihat. Sering kali juga, anda tertanya-tanya apakah yang diperlukan untuk mendapatkan kulit yang cantik, berseri dan juga menawan. Oleh sebab soalan…

Read More